+31 6 1062 5441 info@voldensolar.com
Groenendal 7-d Uden, The Netherlands

Veelgestelde vragen

Welk type zonnepanelen gebruikt Volden Solar?

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en hebben de leveranciers van onze producten zorgvuldig uitgekozen. We werken met Tier 1 panelen zoals JA Solar en Canadian Solar, beide topleveranciers op de markt. Daarnaast zien onze zonnepanelen er niet alleen goed uit – ze zijn slim te maken! Dat betekent dat wij de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar maken en in verschillende richtingen en hellingshoeken kunnen plaatsen. Daarmee worden onze zonnepanelen minder gevoelig voor schaduw, wat betekent dat de zonnepanelen dichter bij schaduwrijke objecten geplaatst kunnen worden, zoals bijvoorbeeld schoorstenen. Dit maakt het mogelijk om op bijna ieder dak een geschikt oppervlak te vinden!

Zijn zonnepanelen een rendabele investering?

Jazeker! Naast het milieueffect, is een investering in zonnepanelen ook economisch gezien verantwoord. De terugverdientijd is doorgaans ongeveer 5 - 8 jaar, afhankelijk van uw omstandigheden. Dat betekent dat het een investering is met een rendement dat vele malen hoger ligt dan de gemiddelde spaarrente.

Hoeveel elektriciteit produceren zonnepanelen?

De hoeveelheid elektriciteit die uw zonnepanelen kunnen produceren is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen wordt tussen 17 - 20% van de binnenkomende zonne-energie omgezet in elektriciteit. Doorgaans wordt de hoeveelheid elektriciteit, oftewel het aantal kWh, geproduceerd per geïnstalleerde kW. Dit getal varieert doorgaans van 800 - 1100 kWh/kW, afhankelijk van de jaarlijkse zonnestraling en de richting en hellingsgraad van de panelen. Andere factoren die de productie beïnvloeden zijn schaduw, temperatuur, sneeuw, vuil enz.

Hoe snel kunnen mijn zonnepanelen worden geplaatst?

We streven ernaar om u zo snel mogelijk aan uw zonnepanelen te helpen. De levertijd is doorgaans ongeveer 1 - 2 maanden en de installatie wordt over het algemeen binnen 1 dag gerealiseerd.

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te installeren?

Een vergunning is doorgaans niet noodzakelijk zolang de zonnepanelen direct op het dak worden geplaatst en in dezelfde hoek als het dak. Er kunnen uitzonderingen zijn zoals: * Als veiligheidsmaatregelen zoals bijvoorbeeld een steiger om gemeentegrond geplaatst moeten worden, kan een vergunning noodzakelijk zijn. * Als het een monumentaal pand betreft of als er sprake is van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Weet u het niet zeker? Wij helpen u graag verder.

Kan ik zonnepanelen op mijn dak hebben?

Waarschijnlijk wel! Het meest optimale dak voor zonnepanelen, is een dakoppervlak zonder schaduw dat op het zuiden gericht is met een hellingsgraad van ongeveer 40 graden. Als het dak zuidwestwaarts of zuidoostwaarts gericht is, gaat er ongeveer 6% van de jaarlijkse productie af, en een hellingsgraad van 40 graden ± 10 graden zorgt voor een productieverlaging van ongeveer 2 procent. Zodoende kunnen zonnepanelen zelfs rendabel zijn als niet aan de optimale voorwaarden wordt voldaan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een gratis adviesgesprek!